Като adminизтриване на пароли, запазени в Google Chrome - Изтриване, редактиране, преглед

В следващия урок ще видим как adminИстра пароли, запазени в Google Chrome. Как да изтриете всички запазени пароли, как да деактивирате личния си акаунт в Google в Chrome и как можем да видим запазените пароли в Chrome.

Запазването на пароли в браузъра е най-простият метод за удостоверяване при влизане в онлайн магазини, форуми, сайтове за плащане на сметки за комунални услуги или други уеб приложения, където трябва да се удостоверим с потребителско име и парола. Почти всички браузъри идват с Password Manager интегриран, и Google Chrome не е изключение.

В Google Chrome можем да имаме два основни сценария, когато става въпрос за запазени пароли на браузъра.

Като adminсъхраняваме пароли, запазени в Google Chrome, когато имаме акаунт в Google, синхронизиран в браузъра

Google ни позволява да синхронизираме всички важни функции за сърфиране в мрежата в Chrome. От история на търсене, отметки, разширения, теми до пароли.

Към виждаме паролите, запазени в Chrome когато имаме Google акаунт, синхронизиран в браузъра, отиваме до иконата горе вдясно, след което щракваме върху “Sync is on”.

Като adminсъхраняваме пароли, запазени в Google Chrome
Синхронизиране с Chrome

В страницата с настройки за синхронизация имаме възможност да видим и да adminизтриваме какво точно се синхронизира в Chrome. Или спрете синхронизирането и изтрийте всички запазени пароли, отметки, разширения, история на сърфиране и други.

В "Управлявайте това, което синхронизирате„Виждаме какви данни се синхронизират в Chrome.

Управлявайте това, което синхронизирате
Управлявайте това, което синхронизирате

От списъка можем да изберем да синхронизираме всички данни, настройки и теми, или можем да изберем преференциално.

Управлявайте това, което синхронизирате
Управлявайте това, което синхронизирате

В лявата странична лента, at Autofill можем да преглеждаме пароли, запазени в Chrome, да ги изтриваме или променяме.

Автоматично попълване на пароли
Автоматично попълване на пароли

В "PasswordsЩе се появи списъкът с акаунти с пароли (идентификационни данни), запазени в Google Chrome. Всички промени в този списък с пароли ще бъдат направени автоматично на всички устройства, на които вашият акаунт в Google е синхронизиран с Chrome.

Запазени пароли в Chrome
Запазени пароли в Chrome

С едно просто щракване върху знака "око" можем да видим запазената парола, а в менюто с трите точки вертикално имаме възможност да копиратеБеше редактирам или изтриваме запазена дума.

Управление на запазена парола в Chrome
Управление на запазена парола в Chrome

Как можем adminРегистрирайте пароли, запазени в Google Chrome онлайн

Ако сме в горния сценарий, където браузърът ви Chrome се синхронизира с вашия акаунт в Google, може да са пароли за сайтове и приложения adminстратифицирани и от Google Password Manager. Просто кликнете върху стрелката до сайта, за който искаме да променим, за да изтриете паролата.

Google Password Manager
Google Password Manager

Промените в Мениджъра на пароли ще настъпят на всички устройства, където е синхронизиран акаунтът в Google.

Как да изтриете всички пароли, история на сърфиране, отметки и предпочитания в Google Chrome

Ако сме в сценария, при който други хора имат достъп до нашия компютър и не искаме те да имат достъп до нашите поверителни данни, запазени в Chrome, тогава можем да спрем синхронизирането и да изтрием абсолютно всички запазени данни, принадлежащи на нашия акаунт в Google. Те ще продължат да са достъпни както онлайн, така и на други устройства, където имаме синхронизиран акаунт в Google. Те ще бъдат изтрити само локално.

Първата стъпка е да отидете на настройките за синхронизиране (първата снимка в статията), след което да кликнете върху „Изключване“.

Спрете синхронизирането с Google Chrome
Спрете синхронизирането с Google Chrome

Проверете опцията "Изчистете отметките, историята, паролите и други от това устройство", След това щракнете върху "Изключване".

Изключете синхронизирането и персонализирането
Изключете синхронизирането и персонализирането

По този начин изтриваме абсолютно всички данни за нашето сърфиране в мрежата.

Като adminсъхраняваме пароли, запазени в Google Chrome, когато нямаме акаунт в Google, синхронизиран в браузъра

Паролите, историята на сърфирането, отметките, бисквитките и други елементи за сърфиране могат да бъдат запазени в Google Chrome, дори ако не е синхронизиран с акаунт в Google. Недостатъците на несинхронизирания Chrome са много. Няма да имате достъп до пароли, запазени в асинхронния браузър от друго устройство, нито до вашата история на сърфиране, отметки, разширения, теми или други предпочитания.

Когато удостоверяваме автентичността на сайт, имаме възможността да запазваме идентификационни данни в браузъра. Уеб адрес, потребителско име и парола.

Запазете паролата в Google Chrome
Запазете паролата в Google Chrome

След като паролата бъде запазена, тя може да бъде прегледана, изтрита или редактирана от “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Запазените пароли
Запазените пароли

Не знам какво е Windows, но на Mac, след щракване върху знака "око" или редактиране на пароли, трябва да се въведе паролата на потребителя на системата. Без тази парола няма достъп до пароли. Доста добра мярка за защита, в сценария, когато някой друг ще дойде при нас на компютъра и в момент на невнимание може да се опита да види запазените пароли.

Страстен към технологиите, обичам да тествам и пиша уроци за операционните системи macOS, Linux, Windows, относно WordPress, WooCommerce и конфигуриране на LEMP уеб сървъри (Linux, NGINX, MySQL и PHP). пиша нататък StealthSettings.com от 2006 г. и няколко години по-късно започнах да пиша в iHowTo.Tips уроци и новини за устройства в екосистемата Apple: iPhone, Ай Пад, Apple Гледайте, HomePod, iMac, MacBook, AirPods и аксесоари.

Оставете коментар